5 tips om bewust je zwangerschap te beleven!1. Voorkom ochtendmisselijkheid

Veel zwangere vrouwen hebben tijdens de eerste 12 weken van hun zwangerschap hier last van. Voeg gember toe aan je voedingsschema of drink gemberthee. Gember staat bekend om te helpen tegen misselijkheid en braken. Het geeft je maag terug rust. Deze gemberthee zit ook in onze eerste zwangerschapsbox: “Feel the butterflies in your belly”.

2. Zwangerschapsfoto’s of een zwangerschapsfotoshoot

Leg je zwanger buikje vast op foto. Maak een groeiend portret van jouw buik. Trek regelmatig foto’s van je zwangere buik want zo kan je de groeiende evolutie zien en later kan je terugkijken naar jouw zwangere buik.


3. Rust wanneer je het nodig hebt

Als je goed je rust neemt tijdens je zwangerschap heb je ook minder last van harde buiken. Een goed bad kan al deugd doen. Natuurlijk zijn er nog andere dingen die je kunnen helpen om tot rust te komen. Probeer bijvoorbeeld eens een cursus mediteren uit of zwangerschapsyoga. In deze tijden kan je deze zelfs online volgen.4. Vermijd stress

Zorg dat het niet allemaal te veel wordt tijdens je zwangerschap met het werken en huishouden. Dus voorkom stress en laat regelmatig wat niet gedaan is gewoon staan of schakel iemand anders in om je te helpen.


5. Zwangerschapskalender met mijlpaalstickers

Zet al bij het begin van je zwangerschap je mijlpalen meteen vast door een zwangerschapskalender met mijlpalen aan te schaffen. Je kan je zwangerschapsdatum en uitgerekende datum in jouw zwangerschapskalender noteren. Achteraf kan je met een mijlpaalsticker de dag van de geboorte op de kalender kleven. Het is ook handig om te gebruiken en je kan snel jouw mijlpaalstickers op de kalender kleven. Er is ook plaats voorzien om echo’s te kleven en deze voor altijd bij te houden op je kalender. Het is ook een mooie herinnering voor later. Je kan later terug kijken met je kindje, vriendinnen of met broers en zussen en zo de zwangerschappen gaan vergelijken.

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Babykalender